Bloggintresserade

fredag 18 september 2009

Handlat fina saker...idag igen!!

Min kompis Cina, Lilla Emma och jag var på tur i dag till StämpelStudion i Kärna...mycket trevligt ställe med fina ting och hjälpsam affärsinnehavare! Blev en HÖG i korgen tillsist. (Inte ett dugg kul att betala) fastän att jag fick bra pris! Tusen tack!
Massa FINA blommor ,chalk, ur snygg fjärildies, coola brads mm..
Det e så roligt att komma hem med nya grejjor...mannen undrar genast om jag fått dille....och ja de har jag!! hi hihi.....det kommer mera la la la la

Lite till i korgen....

Lite underbara INKIDO papper, Qc dies och sött alfabet....
Ser framför mig början till en keepsake box....undrar vem som ska få den?!
Vill börja meddebums, men middagen väntar på att bli lagad och mina varjar e hungriga så de e bäst att sätta fart!

torsdag 17 september 2009

Grattis med söta nyckelpigor

Detta är ett kort jag gjort på beställning där jag tog olika papper som blivit över och gjorde stavar bakom motivet. Blomman klippte jag ut från ett mönstrat papper.och lilla gula blomman till vänster är en brad med glitterstick på. Den svarta bottnen på kortet har jag skurit till från ett STORT ark syrafri kartong som e inhandlad på favvo affären INEX i GBG. Måttet på kortet är 16x16!

Grattis till kusin Clara

Här är ett kort med lite annorlunda vikning ,har ingen bra bild där det syns...men det är som ett dragspel.
Pappret är köpt hos scrapn´joy, gillar att blanda olika mönstrade papper och Clara är skrivet med Olivia alfabet.

RabarbChutney

Fick ett super gott recept av Farbror Martin som många fått smaka under sommaren. Dagisfröknarna fick alla varsin burk! Många har frågat efter receptet och här kommer det!
Recept.
500 g rensade rabarber
3 1/2 dl socker
1 tsk kanel
1 tsk curry
1 tsk sambalolek
3 msk äppelcidervinäger
Koka ihop allt gott i en gryta tills vätskan reducerat och Chutneyn blivit lite fastare i konsistensen( den tjocknar lite då den svalnat också). Jätte gott till grillat men även annat kött och fågel!
Lycka till!

onsdag 16 september 2009

Godingar

En jätte enkel Lo, men det behövdes inte mer tyckte jag för pojkarna e så fina!!!!
Tog delar av en tavelram med tre bilder från Ikea som gått i golvet, använde passepartouen (eller hur de nu stavas) som ram till grabbarna lite fint PRICKIGT papper i ton och några blommor.
Voila! Hoppas ni gillar

Partner in crime till Lo me fräs

Här är uppslags kompisen i albumet till"Lo med Fräs".....blev inte så bra när jag tog bilden. Texten kommer jag skriva i vita molnet med prickarna i .
Denna Lo blev till hemma hos Kära pysselvännen Marie sent sent en torsdagsnatt. Som vanligt hade Marie bullat upp med värstingfika så vi redde oss hela natten alla tre....Melinda var också med och gjorde vackra Lo´s om Cypern. Marie gjorde en alldeles underbar Jul Lo......Tur att vi alla har toppen scrapparbarn som sover så sött om natten och kära män som vakar över dom så vi kan pyssla!

Tackkort

Har gjort ett blommigt kort till en blommig tjej.
Fick nämligen "bubbelplast"av vänligaste människan Joefina som jobar i blomsteraffär. Var på jakt efter just bubbelplast att stämpla mest bkgrunder med ....och gick in i blommaffären för att höra om dom hade sån, Josefina var så hjälpsam och snäll och gav mig en stor bunt . Jag tackar så mycket!!! Man blir lycklig av snälla människor!
Skickade kortet till henne och hoppas att hon blir glad

tisdag 15 september 2009

I dag är det vår bröllopsdag!

I dag firar min käre man och jag Bröllopsdag!
Vi gifte oss I Gamla Uppsalakyrka 2001. Mannen ringde just hem från jobbet och grattulerade....Gullis!
Känner mig lyckligt lottad med mina tre fina barn och goa man!
Tänk va tiden går och vad mycket man hunnit med! Ibland e de bra att stanna upp i sitt ekorrhjul man springer i och reflektera över hur bra man har det!
Foto Ejje Nordh

måndag 14 september 2009

Lo på minstingstjärnan

Tävlingsutmaning hos Scrapperiet där temat var"Din favorit sak" typ..( en av deltävlingarna i sommartävlingen). Det var en HEL del pyssel innan denna Lo var färdig, massa rhinestones, gamla jeans,papper, spets, knapp, blommor och bokstäver. Hade igentligen en helt annan Lo plannerad till denna bild som var mycket enklare och lugnare( för så´n e lille jacob till sorten) men så här blev det i stället och det fick jag poäng för!!!Jihoo! Visst e han gullig!

Mumsigt till middagen!

Vill dela med mig av något gott vi åt till middag i söndags. Du behöver: (till 4 pers) 4 Kyckling filleer Ett stort knippe färsk koriander En redig bit parmesan ost Vitt bröd 4 skivor eller fler... Salt och peppar Bandpasta Så här gör du: Tina kycklingen, banka ut den till ca 1/2 cm tjocklek.Ett tips är att lägga en plastpåse under och en över fileen innan du börjar banka....med vad som nu finnes, trätoffel, platta delen på en köttyxa eller riktig köttbankarhammare. Lägg sedan den utbankade fileen på gladpack. Mixa parmesan, koriander och det vitabrödet i mixern tills det ser ut som couscous ungefär. Ta en reäl näve och lägg på fileen som du sedan rullar i hop. Vira gladpacken runt och lägg en stund i frysen. Ugnen ska stå på 175 gader. Bryn först dina fileer på stekpannan tills dom får en fin gyllene ton sen stoppar du in dom i ugnen i ca 20-30 min. Koka pastan sen e de klart att njuta! Sist hade vi peppar sår till och det var jätte gott. Till det behöver du: Charlottenlök Svartpepparkorn 10st Matlagningsgrädde Mjölk Fond. Bryn lök och pepparkorn tills löken blir mjuk, slå på mjölk och matlagningsgrädde låt sjuda en stund. Sila sedan detta och sätt såsen tillbaka på spisen för att smaka av med fond och mald svartpeppar samt red såsen litegran....Rödvinssås e också smaskens! Lycka till!!!

Grattiskort till lilla mormor

Ja.....Det stämmer, lilla Mormor fyller 94!!!
Hoppas att hon ska gilla detta rosa kort fast att hon igentligen
är mer åt det blåa hållet!
Har använt emboss dieses i Cuttlebuggen till vita pappret och hjärtana. Det vita pappret färgade jag lite med plumstämpekdyna och chalkade kanterna med den samma.

Grattis till en 40 åring

Ett kort på beställning där färgerna skulle vara Svart/Röd/Grön, sen fick jag fria händer (gillar när skapandet e fritt) och så här blev slut resultatet!