Bloggintresserade

söndag 21 mars 2010

Här kommer det!!!! Mitt första Stjärnalbum!!

Nu kommer det äntligen...mitt stjärnalbum som jag hållit på så länge!! Jag har velat visa men inte kunnat förrän nu då vi kommit hem från fjällturen och besök hos Farmor Eva som fått albumet.
Första sidan i albumet är tillägnat Evas äldsta son och hans familj. Ett sobert mönstrat papper ligger som bakgrund med gröna detaljer och wellpapp. Blommorna är dekorerade med halvpärlor och jag har använt stickersbokstäver till allas namn. Lite brun spets från Knappkarlsson sticker fram bakom en av bilderna. Gulliga grodan är utklippt från en gamal vaxduk! Bakom alla bilderna finns en vit CS matta för att få dom att poppa ut lite extra.
På sida nr två finns Maritn med familj( Alla Evas barn kommer i tur och ordning!!) Bakgrunden är vit CS som jag stämplat med clearstamp blomm swirlar i grönt och även stämplat med ett nät för att få mönster, papper är rivna och tittar fram bakom bilderna. På denna sida finns brun CS som ram till bilderna. På blomman som sitter i mitten längst ner har jag stämplat text med mörk grön och runt om på sidan sitter utklippta blommor och annat ur mönsterpapper. Namnen är skrivna med adornit mini bokstäver.
Ville ha två sidor i albumet där vi alla kunde skriva saker till Eva både på synliga och gömda tags. Längre ner i inlägget visar jag hur jag gjort med de gömda tagsen!
Här är vi alla Evas barn och barnbarn i en salig härlig röra!!
Vår familj på prickigt papper med utstansade stjärnor och blommor. En distressad tag med stämplad text. Våra namn är utstansade med QK Metro och Cuttlebug med Chick-a-bee. Smög in lite svart punchinella och spets bakom bilderna. Svarta Cs ramar blev det till vår sida!
Så till den rosa tagsidan! Stansade ut en fin fjäril i mönstrat papper med cuttlbuggen och bokstäver likaså ( Hippie Chick), dessa i mörk rosa CS. Lite olika färger på tagsen med doodlade ramar och band. Blomman i krukan är stämplad och färgad med distresser och tombow pennor.
Här är Evas minsting och våran Faster Sofi med familj! Här har jag valt ett mönstrat papper från Inkido med stjärnor och dekorerat med ett utklippt hjärta i jeans, stickers en utstansad blomma i rött mönstrat papper och bakom en av bilderna finns en turkos filtblomma. Namnen är utstansade ur nya alfabetet "Baby says yeah" (Tradera). Sötaste kortmakaren filuren är stämplad och färgad med distresser. Röda ramar här ja!
Hela albumet klart och ihop vikt redo för farmor Evas famn!!!!
Så här ser det ut när det är uppfällt för displey!! Här ser man verkligen att det är tre ark till varje sida av albumet. Så det gick åt hela 21 utskurna, bigade ark plus de dekorerade fronterna! ( 7 sådanna blev det!)
Albumet sett rakt uppifrån!
NU KOMMER MIN TUTORIAL!
Visar hur jag trimmar bilderna så att dom ska få plats på sidorna.
Lite av materialet som gick åt till att färdigställa vår familjs sida.
När man ska fästa i hop sitt album är det viktift att se till att lagrena hamnar precis kant i kant, annars blir det problem då man ska vika i hop det!
Visar här hur jag använde dubbelhäftande teijp bara på utkanten av sidorna när jag fäste i hop de 7 sektionerna. Viktigt att bara teijpa just här annars blir det tokigt!
Annat gäller då man ska fästa första sidan i albumet med utsidan, då ser man till att teijpa över hela!
Så här kommer det se ut då! Första sidan monterad och man börjar ana hur det kommer se ut!! Nu vill man bara skynda sig att fästa resterande färdiga sektioner så man får se slut resultatet.
En liten bit till på väg....jag vill rekommendera att dekorera färdigt dina sidor i albumet INNAN du sätter i gång att fäst i hop dina sektioner, det är näst intill omöjligt att få till det annars och valmöjligheterna om hur du kan dekorera blir få då albumsidorna inte helt går att vika ut och ligga plant....så mitt tips är att dekorera färdigt alla först! Tyvärr har jag ingen bild på alla färdig dekorerade sidor innan jag fäst i hop dom. Här ska det in en bild då jag fäster ihop sista sidan med baksidan av albumet, men jag får inte till det för bilden lägger sig högst upp i inlägget så innan jag vet hur man gör detta så blir det bara text så länge!
Denna bilden ska ju flyttas upp i inlägget för att visa hur jag provisoriskt med klämmor satt i hop albumet så jag fick en bild av hur det kom att se ut!
Nu är det dax att fästa in banden som ska knyta i hop albumet, använder så klart dubbelhäftande teijp. viker sedan tillbaka en bit av bandet och sätter ytterligare dubbelhäftande teijp ovanpå, det syns på bilderna nedan!
Detta är basen till albumet av grön CS, som ska dekoreras med vackert mönsterpapper från Websters Page "Sweet Pea".Man ska tänka på att albumet blir ganska tjockt när det är färdigdekorerat och ska vikas i hop så därför la jag till några cm och bigade en "rygg" som är två cm bred,den får däremot inte vara FÖR bred för då stör den när man sedan ska ställa upp sitt album. Stämplade Carpe Diem med clearstamp bokstäver Green Moss cateye och satte en vacker blomma (craplagret) med halvpärla (Reprint), det kommer synas på andra bilder!
Jag var så duktig och skulle ha kanter på alla mina sidor...men glömde av detta när jag började fästa i hop mitt album så det blev bara till fram och baksidan, men det blev jätte bra trots allt och sidorna i albumet blev snygga och skarpa så det gjorde inget. Men det hade varit fin inramning....får bli på nästa! Mina "avslut" mäter 4x20 cm och är bigade med två bigningar ,( se bilden ovan) ganska tätt brevid varandra eftersom albumsidorna är lite tjocka då det är 6 papper som skulle in i varje avslut( tre från ena albumsidan och tre från näst kommande!). Jag ögon måttade mina bigningar här utifrån en mittlinje!
En sparsamt dekorerad utsida med mottagarens först bokstav i vacker ram bara i chipboard, helt naturell. Tyckte att det passade så bra eftersom det i det mönstrade pappret finns vite ringar och blommblad. Standsade ut en MS bård i ljusgrön CS som finns lite varstans i albumet, det mönstrade pappret fäste jag på den gröna CS basen som bygger albumet.
Så här blev baksidan på albumet med lilla asken till chokladen, alla bradsen på rad och Lollipop blommorna varav en ar trasig efter lite hårdhänt behandling....lite av bilderna är tagna efter att jag lämnade ifrån mig albumet och när det tittas i flitigt får man räkna med att det slits. Det finns ju i detta fallet möjlighet att "renovera" vid behov!! Jag har fast i hpo blommorna med rosa öljetter. Kanterna på albumet är chalkade med Green Moss cateye.
Så här ser tagsidan ut när man öppnar den!
Mina album sidor mäter : Den innre 30x20 (bigad på 15 cm)
Den i mitten 26x20 (bigad på 13 cm)
Den yttre 23x20 (bigad på 11,5 cm)
Så här ser början till mina tags sidor ut, höjden är förtfarande den samma som resten av albumet(20cm) men jag har lagt till 7 cm i ytterkant och 4,5 cm mot mitten bigningen på albumsidan.
Nu är sidan i rosa klar och på bilden under visar jag hur jag gjort med de gömda tagsen som sticker upp.
För att mina Hidden Tags inte skulle falla igenom och försvinna visar jag hur jag satte min dubbelhäftande teijp innan det mönstrade pappret fästes ovanpå. Mina tags ritade jag av på olika sorters CS och mönstrade papper och klippte ut.
Den rosa tagsidan nästan klar...det fattas bara sista finishen av dekorationerna! Mattor i gammelrosa och ljusgrönt ligger bakom de båda mönsterpapperna och på bakgrunden la jag dubbla mattor en i rosa och en i grön för att få extra effekt! Prickigt organsaband till rosetter på fickorna och sidenband i cremefärg till hiddentagsen i bakgrunden.
Vill visa hur jag gjorde när jag dekorerade framsidorna på fickorna. Bården tansade jag ut med en MS stans i brun CS och använde sedan dubbelhäftande teijp att fästa både den och rutiga bendet med. Jag är jätte glad att jag investerat i en bra tygsax för att få fina kanter då jag klipper mina band och annat tygigt!
Här har jag börjat med att skära till de bruna CS mattorna som ska ligga bakom det prickiga mönsterpappret. Jag skär på frihand men det finns fina "mojjänger" till detta ändamål. (Papertrimmer), pappret behöver inte gå hela vägen ner , det går bra att spara in på det genom att bara låte det gå en till två cm nedan för kanten på fickan för tagsen!
Ett av stegen till att färdigställa tag sidan. Bakgrunden är färdig här och väntar på att de sneda nederdelarna ska klistras på och tagsen sättas i .
Den bruna tagsidan är färdig att fästas in i albumet! Gjorde lite olika tags för alla farmor Evas barn och barnbarn att skriva tankar och små betydelsefulla saker från hjärtat. Stamplade vackra hjärtanträdet (KORTMAKAREN) på det mönstrade pappret, lite creme färgade halvpärlor i hörnet(REPRINT). Alla tagsen fick olika band med knut eller rosett på sig och doodlade ramar med gelroller pennor. Blommorna stansade jag ut från INKIDO notpapper, chalkade kanterna med turkos och sedan ett tjockt lager craccle accent ovanpå. Prickar av turkos glitterstick blev till blommornas pistill och tillsist en utstansad (MS) bård i brun CS och ett smalt rutigt band i turkos fick avsluta denna sida. Liksom på den Rosa tagsidan finns två hiddentags även på denna!
Stjärnalbumet är klart och värt allt jobb utan tvekan, det finns så mycket kärlek i detta och så mycket mening att jag nog kan säga att det är det bästa jag gjort!!! Här ser man en av "tag sidorna" och sidan för min mans syster Faster Sofi och hennes fina lilla familj!
En bild för att se rosetterna av olivgrönt prickigt organsaband som knyter samman stjärnalbumet både när det är utställt och hopvikt!
Albumet sett uppifrån, här ser man verkligen stjärnan och hur fint det blir när man ställer upp det!
MATERIAL LISTA
7 Gula cardstock
14 Vita cardstock
1 Beige cardstock
2 Bruna cardstock
1 Ljusblått cardstock
Ett antal mönstrade papper till att pryda och dekorera sidorna med
Band av olika färger och material
Pearlmaker
Chalk i olika färger
Distresser av olika färker
Punchar och Stansar
Halvpärlor
Crackle accent
Utstansade dekorationer av olika slag
Stämplade färglagda motiv
Detta album var både roligt att göra och ge bort och kan dekoreras på massa olika vis och ha olika syften så det kommer nog fler här på bloggen i varierande storlek!!!!
Må så gott och kram på er
Lina

8 kommentarer:

 1. Men GUD! Va läckert och vilket jäkla jobb du har lagt ner. Detta skulle jag aldrig ha tålamod till. ;) Riktigt fint att både ge och få!
  Kram Mia

  SvaraRadera
 2. Åh vad fint! Vilket arbete! Vilken underbar gåva.
  Vad sa farmor när hon fick det? Hon måste blivit överlycklig.
  Mycket detaljer och vackert. Jättebra att du gjort steg för steg på allt. Kanske nån dag man kan göra ett ett sånt album.

  Kram Marina

  SvaraRadera
 3. Hi Lina

  What a wonderful scrap book and such a well laid out tutorial, very easy to follow.

  B x

  SvaraRadera
 4. Ååååh, vad snyggt det blev!!!! Superfint ju!!

  SvaraRadera
 5. Olá, amiga!
  Conheci seu cantinho... amei!!!
  É lindo, criativo e acolhedor!
  Boa semana!
  Beijinhos.
  Itabira - Brasil

  SvaraRadera
 6. Oj vad vackert!! Vilket arrangemang det måste varit. Grymt imponerad av dina alster!

  Kram Louise

  SvaraRadera
 7. Underbart album. Otroligt uppskattat kan jag tänka mig:) Må så gott. Kram Tesa

  SvaraRadera

Tack så mycket för att du tog dig tid och lämnade en kommentar till mig,jag blir så glad!!
Kram Lina

Thank you very much for beeing a sweetheart leaving me a comment before you leave!!! You make my day!!
hugs Lina