Bloggintresserade

söndag 4 april 2010

En söt liten ask till någon man tycker om...

Godmorgon kära vänner!!
Igår sken solen och värmde våra vinter trötta kroppar...liksom idag! Hade ett samtal med tjejen på andra sidan älven... hon som tycker att jag ska paddla till träffen på Kongahälla nu i april... härliga människan Petra, vi pratade en god stund om pyssel kuligheter och en massa annat tok....huruvida det blir paddling till träffen/mässan får vi se, men dit ska jag i alla fall!!
Hela eftermiddagen spenderade familjen och jag i Slottsskogen...mmmmm det är så kul att vara där , barnen leker och tittar på alla djuren och mamman och pappan myser och hänger med!!
Kvällen bjöd på god mat och film bara vi!
Denna lilla ask är väldigt lätt att göra, började med vit CS som jag mätte ut storleken på lådan(så stor jag ville ha den när den var färdig )+ två cm åt vardera håll, botten gjorde jag en aning mindre så att locket sedan lätt går att sätta på. Dom där "extra" två cm bigade jag in från alla håll och en liten bigning till i varje hörn i dom små fyrkanterna som blev efter att jag bigat långsidorna och kortsidorna ,färdigt att fästa ihop!! När det var klart hade jag två små lådor , ett lock och en botten! Stämplade med Inkodos fina KRAM stämpel och en blomma och hjärtan i askens botten och på locket som jag ritade av och klippte ut ur tjock kartong och målade med vit acryl färg (eftersom den sticker ut på alla håll). Stansade ut en oval med spellbinders när jag fäst ihop det mönstrade pappret med locket så att min oval hamnade på rätt ställe. Stämplade en blomm swirl och dekorerade färdigt innan jag till sist fäste lockets front på själva locket . Kronan är i trä och först målad med brun och sedan vit acrylfärg och innanden hann torka tryckte jag en Inkido text stämpel på den, klippte också ut ett fönster i plast med inbyggda rutor och så var asken klar. En bra att ha ask att ha till hands ....prova gärna det är inte svårt!!
Kramar och Lycka till!!!
Mys i solen...och Chris...jag tänkte på dig i går!!

8 kommentarer:

 1. Hi this is just beautiful, stunning I love it,
  Hugz fleur

  SvaraRadera
 2. Underbar ask. Tack för dina ord *glad*
  Hoppas ni haft en fin påsk.
  Kram Tesa

  SvaraRadera
 3. Nice!

  mysigt ni måste haft det... jag hade också mysigt fast jag stog i köket och satt framför datorn med dören öppen och solen värmde min snoriga kropp!

  SvaraRadera
 4. Jättesöt liten ask! Kram

  SvaraRadera
 5. Jätte fin ask :)
  Hoppas du/ni får en avslutande fin dag även i morgon, sen är påsk slut för i år. Förrutom att barnen har påsklovet som börjar.
  Kram, Britt-Inger

  SvaraRadera
 6. Hi there Lina
  wow this is so unusual, but I love it so so much, thats what I love about your work its always so different.
  pleased you had a super day and thanks for thinking of me.
  lots of hugs chris xx

  SvaraRadera
 7. Hej Lina !

  Jättegullig ask. Som vanligt har du gjort ett bra jobb.
  Idag 5:e april snöar det här, igår när jag kom hem var det 15+ på min balkong. Rimmar dåligt.
  Hoppas det inte blir mer snö, fast det verkar ihållande.
  Kramiz

  SvaraRadera
 8. Denna är också GÖRGULLIG!Jättefina färger.

  SvaraRadera

Tack så mycket för att du tog dig tid och lämnade en kommentar till mig,jag blir så glad!!
Kram Lina

Thank you very much for beeing a sweetheart leaving me a comment before you leave!!! You make my day!!
hugs Lina