Bloggintresserade

fredag 26 mars 2010

Inget är som väntans tider........nu menar jag att jag är så nyfiken på vad som ska komma i lådan från min påskswapvän!!!! Men det är ju som dom säger....den som väntar på något gott....
Bara att ge sig till tåls och jag ska erkänna att det är fullt upp så det är inget problem att hålla sig sysselsatt. Lek med barnen varvat med städning, pyssel, matlagning, hundprommenader och ärenden. Detta kortet är gjort i naturfärgad tunn kartong som jag fått av min snälle svärfar! Till detta har jag endast lagt till rött/svartoch cremevit. Hero Art stämpeln har jag haft länge med det är första gången den bekänner färg!! Ruggade och böjde kanterna runt motivet om ett trägrillspett/blomm pinne och chalkade kanternamed burgundi, röd CS matta och svart innunder. En "tag" med röda blommor sticker fram och på den stämplade jag ett nät med svart och chalkade kanterna först röda och sedan svart. "Apade" efter ringarna på stämpeln på min kartong och stansade sedan ut "Hej" i Chick-a bee alfabet. Så nu är det tillbaka till dagens sysslor!
Kram till alla er som hälsar på mig!!
Lina

En som kan teckna!!

Har läng haft en ide om en fet liten ponny med luva....men kan omöjligen få ner detta på papper då jag är oduglig på att teckna, men så uppenbarade sig en ljusning och min kära bloggvän Carina hjälpte mig att få ponnysarna på papper! Hon är så talangfull och har en teckningblogg som du kan besöka HÄR och titta på allt fint hon gjort!! Vill skicka en stor tack kram till dig Carina för att du tagit dig tid och plitat ner de söta små ponnyhästarna!!!

onsdag 24 mars 2010

Tutorial på Receptgömman!

Nu ska jag visa hur jag gjorde gömman så att ni kan prova om ni vill! Måtten på den går givetvis att variera i all oändlighet men min mäter 26 x 9 cm. Alla mått syns på mallen nedan. OBS! Mallen är inte skal enlig! Om du vill få göma att ha ett rektangulärt utseende uppifrån sett ska du öka det bigade området på flärpen till samma mått som ryggens bas. Vill du göra din gömma HELT fyrkantig är det ju bara att använda samma måt rakt över och minska flärpens längd för att den inte ska täcka hela din framsida...det är bara att pröva sig fram! Det grönmarkerade området är hela flärpen, när du ska fästa in den gör detta på insidan av din gömma. Placera den nedersta bigningen kant i kant med gömmans högra kortsida. Nu är gömman färdig att börja dekorera. Tänk på att du ska ha flärpen till höger när du börjar dekorera så att din gömma inte " hamnar upp och ner".
Vi börjar från början! Starta med ett CS och mät ut en remsa 26 x 9 cm ( väljer du att göra en mindre gömma kan du räkna in flärpen i denna remsa också, min blev förstor för att hel få plats på ett CS så därför fick jag göra flärpen separet och fästa in den, SE NEDAN.) Mät ut mitten på din remsa och utifrån denna mittlinje ska du mäta ut 2 cm åt varje håll och biga dessa linjer. Då för du gömmans rygg!( Se Mall)
Så här ska din remsa se ut nu
Nu kommer vi till momentet då det är dax att fästa flärpen. Öppna din gömma helt och låt den vila platt på bordet...utsidan ska vara närmst bordet. Sätt dubbelhäftande teijp eller vad du föredrar längs hela remsans högra kortsida, lägg sedan flärpens nedersta bigade linje kant i kant med remsans kortsida. Nu sitter den på sin plats!
Så här ska det se ut när du är klar med detta....bara det att på denna bilden ligger min gömma uppoch ner!!! Pånminner om att tänka på att ha den åt rätt håll när du börjar dekorera så att din gömma öppnar sig vackert som en bok när den är klar! Nu kan du skära till dina parrer och annat du ska dekorera med. Dekorera helt klart innan du fäster in dina recept fickor, för när det är gjort kan man inte öppna gömman till plant läge.
Här har jag skurit ut och och fäst i hop de papper jag vill ha på framsidan och innan jag fäster dom på sin plats har jag gjort ett hål men min hålslagare och trätt min tråd igenom som en ögla och sedan satt teijp så att den låser...nu är det bara att fästa den på framsidan. Det finns ju en hel del lösningar till "Lås" men jag tyckte att ett rött snöre med rosett på utsidan passade bra till just denna gömma och så fick det bli!
Trä alltså genom din tråd och låt det bli en ögla på sidan som ska fästas mot framsidan av gömman.
Lite av materialet som jag ska dekorera med. Använde spellbinders till att göra grunden till min text ruta och även till att få till flärpen, däremot var min flärp för bred för att min största spellbinder skulle passa , så istället ritade jag av konturen och klippte ut den.
Så här färglade jag min stämplade blomma. Tombow och Promarker pennor. För att sudda konturer använder jag vanligt vatten.
Nu ska det göras en massa fickor i olika mönstrade papper! Jag valde att ha sju fickor till min gömma. När du skurit ut dina remsor biga dom först 1 cm in på varje långsida, sedan en gång på mitten. Om du har ett bigben använd detta för att få skarpa kanter på dina fickor...annars gör det bra att dra med nageln. Sätt dubbelhäftande teijp eller annat längs långsidorna och vik ihop. Fickan är nu nästan klar....bara ett moment till innan du kan börja fästa ihop dom med varanda.
Jag ville ta upp det röda i min gömma men hade inget passande mönstrat papper så då stämplade jag röd CS med Reprints gulliga äppelskrutt i Brilliance. Ser att acrylklossen syns dåligt på denna bilden...men stämpeln är fäst på den.
Har du en cirkel punch säger jag grattis....j hihihii ....jag har ingen och får därför ta nytta av ett litet glas ifrån köket!! Rita av och klipp ut. För att alla mina fickor skulle bli precis lika la jag den första jag klippt ut som "mall" för de andra.
Här ser man några av de färdiga fickorna, blandade färger hej vilt!!
När du ska fästa ihop alla dina fickor behöver du bara göra som på bilden ovan.
På de två som ska sitta ytterst behöver du sätta dubbelhäftande teijp på båda sidor, på resterande bara på ena sidan. Sen är det dax att sätta ihop dom.
Så här ser det ut när det är klart!! Det kan vara bra att ha riktigt stark teijp eller till och med limpistol till de fickor som ska fästas med gömman!!
Snart färdig!!!!! När du dekorerat färdig din gömma är det så dax att göra sista momentet!!!
Var noga med att passa in dom så att det är lika mycket "luft" åt alla håll!!!
Här kan man se att jag embossat hela flärpens insida med rött emboss pulver från Reprint. Nu är den klar!!!!
Här ser man hur min "Låsning" till gömman ser ut. Måttade ut med ögonmått vart jag ville ha hålet i flärpen , det är bara att sticka igenom båda trådarna från undersidan och knyta en rosett så är det låst.
Lycka till med att göra gömmor!!
Kramar Lina

tisdag 23 mars 2010

Har använt lite nya saker!!! Fick Vackert Lady Bug bell vitprickigt papper i lådan i dag...blandannat! Såg genast att det skulle bli till en fin liten recept gömma. En perfekt gåva till en födelsedags gris.....kan inte säga vem!! Blev inspirerad att göra en sån här för ett kort tag sedan men hade glömt av den tills jag hälsade på
Chris och hennes fina blogg. Har använt en massa olika papper och färger men alla färger går igen i någon detalj. Jordgubben och muffinsen är utstansade med Cuttlebugg och färglagda med Tombow och PromarkerPennor. Adornit minibokstäver (Choklad) och utstansade "Baby Says Yeah"(Recept)i röd foam till texten. Använde mina nya spellbinders för första gången, dessa är fästa med 3D kuddar, lite spets förstås och en röd rosett att stänga gömman med. Denna söta blomma har ni sett förut...men den är så fin och min favorit stämpel just nu, det gröna pappret i bakgrunden är baksidan på pappret som sitter på flärpen! Baksidor är icke att förglömma....dom kan vara lika fina dom!! Baksidan på gömman med samma spets som på framsidan.
Denna sprakande gömma av färger och mönster ska fyllas med GODA chocklad recept och ges bort till en som gillar det goda i livet! Recepten ska bo i dom små fickorna jag gjort i olika mönster papper. En tutorial på hur jag gjorde denna gömma kommer under morgondagen. Denna gömma ska få delta i .Jag märker hur mycket jag saknat min pysselskrubb under tiden vi var borta även om semestern var alldeles , alldeles uuuunderbaar!!!! Isacks stygn tog jag i morse med hans lilla huvud i mitt knä...han är så duktig och av såret syns nästan ingenting!! Kram Kram Lina

söndag 21 mars 2010

Här kommer det!!!! Mitt första Stjärnalbum!!

Nu kommer det äntligen...mitt stjärnalbum som jag hållit på så länge!! Jag har velat visa men inte kunnat förrän nu då vi kommit hem från fjällturen och besök hos Farmor Eva som fått albumet.
Första sidan i albumet är tillägnat Evas äldsta son och hans familj. Ett sobert mönstrat papper ligger som bakgrund med gröna detaljer och wellpapp. Blommorna är dekorerade med halvpärlor och jag har använt stickersbokstäver till allas namn. Lite brun spets från Knappkarlsson sticker fram bakom en av bilderna. Gulliga grodan är utklippt från en gamal vaxduk! Bakom alla bilderna finns en vit CS matta för att få dom att poppa ut lite extra.
På sida nr två finns Maritn med familj( Alla Evas barn kommer i tur och ordning!!) Bakgrunden är vit CS som jag stämplat med clearstamp blomm swirlar i grönt och även stämplat med ett nät för att få mönster, papper är rivna och tittar fram bakom bilderna. På denna sida finns brun CS som ram till bilderna. På blomman som sitter i mitten längst ner har jag stämplat text med mörk grön och runt om på sidan sitter utklippta blommor och annat ur mönsterpapper. Namnen är skrivna med adornit mini bokstäver.
Ville ha två sidor i albumet där vi alla kunde skriva saker till Eva både på synliga och gömda tags. Längre ner i inlägget visar jag hur jag gjort med de gömda tagsen!
Här är vi alla Evas barn och barnbarn i en salig härlig röra!!
Vår familj på prickigt papper med utstansade stjärnor och blommor. En distressad tag med stämplad text. Våra namn är utstansade med QK Metro och Cuttlebug med Chick-a-bee. Smög in lite svart punchinella och spets bakom bilderna. Svarta Cs ramar blev det till vår sida!
Så till den rosa tagsidan! Stansade ut en fin fjäril i mönstrat papper med cuttlbuggen och bokstäver likaså ( Hippie Chick), dessa i mörk rosa CS. Lite olika färger på tagsen med doodlade ramar och band. Blomman i krukan är stämplad och färgad med distresser och tombow pennor.
Här är Evas minsting och våran Faster Sofi med familj! Här har jag valt ett mönstrat papper från Inkido med stjärnor och dekorerat med ett utklippt hjärta i jeans, stickers en utstansad blomma i rött mönstrat papper och bakom en av bilderna finns en turkos filtblomma. Namnen är utstansade ur nya alfabetet "Baby says yeah" (Tradera). Sötaste kortmakaren filuren är stämplad och färgad med distresser. Röda ramar här ja!
Hela albumet klart och ihop vikt redo för farmor Evas famn!!!!
Så här ser det ut när det är uppfällt för displey!! Här ser man verkligen att det är tre ark till varje sida av albumet. Så det gick åt hela 21 utskurna, bigade ark plus de dekorerade fronterna! ( 7 sådanna blev det!)
Albumet sett rakt uppifrån!
NU KOMMER MIN TUTORIAL!
Visar hur jag trimmar bilderna så att dom ska få plats på sidorna.
Lite av materialet som gick åt till att färdigställa vår familjs sida.
När man ska fästa i hop sitt album är det viktift att se till att lagrena hamnar precis kant i kant, annars blir det problem då man ska vika i hop det!
Visar här hur jag använde dubbelhäftande teijp bara på utkanten av sidorna när jag fäste i hop de 7 sektionerna. Viktigt att bara teijpa just här annars blir det tokigt!
Annat gäller då man ska fästa första sidan i albumet med utsidan, då ser man till att teijpa över hela!
Så här kommer det se ut då! Första sidan monterad och man börjar ana hur det kommer se ut!! Nu vill man bara skynda sig att fästa resterande färdiga sektioner så man får se slut resultatet.
En liten bit till på väg....jag vill rekommendera att dekorera färdigt dina sidor i albumet INNAN du sätter i gång att fäst i hop dina sektioner, det är näst intill omöjligt att få till det annars och valmöjligheterna om hur du kan dekorera blir få då albumsidorna inte helt går att vika ut och ligga plant....så mitt tips är att dekorera färdigt alla först! Tyvärr har jag ingen bild på alla färdig dekorerade sidor innan jag fäst i hop dom. Här ska det in en bild då jag fäster ihop sista sidan med baksidan av albumet, men jag får inte till det för bilden lägger sig högst upp i inlägget så innan jag vet hur man gör detta så blir det bara text så länge!
Denna bilden ska ju flyttas upp i inlägget för att visa hur jag provisoriskt med klämmor satt i hop albumet så jag fick en bild av hur det kom att se ut!
Nu är det dax att fästa in banden som ska knyta i hop albumet, använder så klart dubbelhäftande teijp. viker sedan tillbaka en bit av bandet och sätter ytterligare dubbelhäftande teijp ovanpå, det syns på bilderna nedan!
Detta är basen till albumet av grön CS, som ska dekoreras med vackert mönsterpapper från Websters Page "Sweet Pea".Man ska tänka på att albumet blir ganska tjockt när det är färdigdekorerat och ska vikas i hop så därför la jag till några cm och bigade en "rygg" som är två cm bred,den får däremot inte vara FÖR bred för då stör den när man sedan ska ställa upp sitt album. Stämplade Carpe Diem med clearstamp bokstäver Green Moss cateye och satte en vacker blomma (craplagret) med halvpärla (Reprint), det kommer synas på andra bilder!
Jag var så duktig och skulle ha kanter på alla mina sidor...men glömde av detta när jag började fästa i hop mitt album så det blev bara till fram och baksidan, men det blev jätte bra trots allt och sidorna i albumet blev snygga och skarpa så det gjorde inget. Men det hade varit fin inramning....får bli på nästa! Mina "avslut" mäter 4x20 cm och är bigade med två bigningar ,( se bilden ovan) ganska tätt brevid varandra eftersom albumsidorna är lite tjocka då det är 6 papper som skulle in i varje avslut( tre från ena albumsidan och tre från näst kommande!). Jag ögon måttade mina bigningar här utifrån en mittlinje!
En sparsamt dekorerad utsida med mottagarens först bokstav i vacker ram bara i chipboard, helt naturell. Tyckte att det passade så bra eftersom det i det mönstrade pappret finns vite ringar och blommblad. Standsade ut en MS bård i ljusgrön CS som finns lite varstans i albumet, det mönstrade pappret fäste jag på den gröna CS basen som bygger albumet.
Så här blev baksidan på albumet med lilla asken till chokladen, alla bradsen på rad och Lollipop blommorna varav en ar trasig efter lite hårdhänt behandling....lite av bilderna är tagna efter att jag lämnade ifrån mig albumet och när det tittas i flitigt får man räkna med att det slits. Det finns ju i detta fallet möjlighet att "renovera" vid behov!! Jag har fast i hpo blommorna med rosa öljetter. Kanterna på albumet är chalkade med Green Moss cateye.
Så här ser tagsidan ut när man öppnar den!
Mina album sidor mäter : Den innre 30x20 (bigad på 15 cm)
Den i mitten 26x20 (bigad på 13 cm)
Den yttre 23x20 (bigad på 11,5 cm)
Så här ser början till mina tags sidor ut, höjden är förtfarande den samma som resten av albumet(20cm) men jag har lagt till 7 cm i ytterkant och 4,5 cm mot mitten bigningen på albumsidan.
Nu är sidan i rosa klar och på bilden under visar jag hur jag gjort med de gömda tagsen som sticker upp.
För att mina Hidden Tags inte skulle falla igenom och försvinna visar jag hur jag satte min dubbelhäftande teijp innan det mönstrade pappret fästes ovanpå. Mina tags ritade jag av på olika sorters CS och mönstrade papper och klippte ut.
Den rosa tagsidan nästan klar...det fattas bara sista finishen av dekorationerna! Mattor i gammelrosa och ljusgrönt ligger bakom de båda mönsterpapperna och på bakgrunden la jag dubbla mattor en i rosa och en i grön för att få extra effekt! Prickigt organsaband till rosetter på fickorna och sidenband i cremefärg till hiddentagsen i bakgrunden.
Vill visa hur jag gjorde när jag dekorerade framsidorna på fickorna. Bården tansade jag ut med en MS stans i brun CS och använde sedan dubbelhäftande teijp att fästa både den och rutiga bendet med. Jag är jätte glad att jag investerat i en bra tygsax för att få fina kanter då jag klipper mina band och annat tygigt!
Här har jag börjat med att skära till de bruna CS mattorna som ska ligga bakom det prickiga mönsterpappret. Jag skär på frihand men det finns fina "mojjänger" till detta ändamål. (Papertrimmer), pappret behöver inte gå hela vägen ner , det går bra att spara in på det genom att bara låte det gå en till två cm nedan för kanten på fickan för tagsen!
Ett av stegen till att färdigställa tag sidan. Bakgrunden är färdig här och väntar på att de sneda nederdelarna ska klistras på och tagsen sättas i .
Den bruna tagsidan är färdig att fästas in i albumet! Gjorde lite olika tags för alla farmor Evas barn och barnbarn att skriva tankar och små betydelsefulla saker från hjärtat. Stamplade vackra hjärtanträdet (KORTMAKAREN) på det mönstrade pappret, lite creme färgade halvpärlor i hörnet(REPRINT). Alla tagsen fick olika band med knut eller rosett på sig och doodlade ramar med gelroller pennor. Blommorna stansade jag ut från INKIDO notpapper, chalkade kanterna med turkos och sedan ett tjockt lager craccle accent ovanpå. Prickar av turkos glitterstick blev till blommornas pistill och tillsist en utstansad (MS) bård i brun CS och ett smalt rutigt band i turkos fick avsluta denna sida. Liksom på den Rosa tagsidan finns två hiddentags även på denna!
Stjärnalbumet är klart och värt allt jobb utan tvekan, det finns så mycket kärlek i detta och så mycket mening att jag nog kan säga att det är det bästa jag gjort!!! Här ser man en av "tag sidorna" och sidan för min mans syster Faster Sofi och hennes fina lilla familj!
En bild för att se rosetterna av olivgrönt prickigt organsaband som knyter samman stjärnalbumet både när det är utställt och hopvikt!
Albumet sett uppifrån, här ser man verkligen stjärnan och hur fint det blir när man ställer upp det!
MATERIAL LISTA
7 Gula cardstock
14 Vita cardstock
1 Beige cardstock
2 Bruna cardstock
1 Ljusblått cardstock
Ett antal mönstrade papper till att pryda och dekorera sidorna med
Band av olika färger och material
Pearlmaker
Chalk i olika färger
Distresser av olika färker
Punchar och Stansar
Halvpärlor
Crackle accent
Utstansade dekorationer av olika slag
Stämplade färglagda motiv
Detta album var både roligt att göra och ge bort och kan dekoreras på massa olika vis och ha olika syften så det kommer nog fler här på bloggen i varierande storlek!!!!
Må så gott och kram på er
Lina