Bloggintresserade

lördag 26 juni 2010

Alldeles perfekt liten Sessa....

Midsommar har varit toppen!! Precis när allt mysigt firande på Römmen var klart öppnade han där uppe kranen, innan dess hade vi fin fint väder. Barnen åkte traktor och vagn till midsommar platsen sen var det resning av midsommar stång, sedvanlig dans till spelmanslaget och korv med bröd, fika och gotte påse till alla små barn!! Kvällen bjöd på grillat hos Farmar och Farfar till sammans med alla kusinerna.
Nu till Lo´n jag gjort på minsta kusinen Hanna ,bedårande Tim Holtz papper klippta i olika former med sotade kanter(Black Soot), valde att göra denna after en rad på Bingo utmaningen på Svensk scrapbooking, man skulle ha med SPETS, OLIKA TYPSNITT, FJÄRILAR,BLOMMOR och TAGS! Fina blomman i vänstra hörnet är en gåva från Marina. Tusen tack !! Distressade tags i Aged mahogany, Brusched Corduroy och Peeled Paint. Egna blommor och blad och Vildastamps Fjäril. Osså en bild på tvärsenigen...förlåt för det! I hjärtat ska jag skriva lite sedan tänkte jag !! Hoppas ni inte har för ont i håret efter gårdagen och att ni alla hade trevligt firande!!! Lite senare kommer jag blogga vinnaren av mitt candy!!! Ja, vet vem som tog hem det!!!! Thihiii Många kramar Lina

fredag 25 juni 2010

Altrad bok....

Faster Sofi och Marcus har ju fått en liten söt tjej som heter Hanna och mamma Sofi skriver dagbok om vad som händer i lilla dotterns liv. Hon hade köpt en vanlig bok med linjerade sidor...förvisso ganska söt på omslaget men så föll det ju sig så att jag hade med mig mina pysselsaker hit ...och detta var vad som hände!!!!
Gjorde en distress ruta och skapade en värld åt "Hanna" The GreetingFarms söta bokmals tjej med TIM HOLTS distress ink pads. Använde Peeled Paint, Wild Honey, Rusty Hinge, Spiced Marmelade, Broken China, tumbled Glass och Faded Jeans till att skapa denna.
Klipte ut avlånga rutor ur fina TIM HOLTS papper och distressade dessa med Brushed Corduroy
Stämplade REPRINTS Carpe Diem på en av dom och stansade ut text i röd cardstock med Baby Says Yeeah alfabet (Sissixz). Dymon fick också vara med på ett hörn och skriva "Jag vågar" Distressade kanterna på min sida med Tumbled Glass och doodlade med svart penna en krokig ram...bara för att jag tycker att det är så fint!!! Hihiii.
Så klart fick Hanna även en tur nyckelpiga och en fjärils charm...
Texten jag vill...Jag kan ...Jag vågar passar så bra på denna lilla tjej då hon fast än att hon är så liten besitter en ofantlig vilja och kraft...ska bli så roligt att få följa henne växa upp!!

Oooops, förlåt mig att ni blir yra i huvudet av bilder på sned, jag lovar att fixa till alla inlägg när jag kommer hem och har dom rätta verktygen! Till söta The Greeting Farm flickan har jag använt dessa distress ink pads

  • Hår: Walnut Stain
  • Hud: Tattered Rose, Worn Lipstick
  • Tröja: Aged Mahogany Worn Lipstic
  • Kjol: Tumbled Glass Broken China

Jag önskar er all en riktigt GLAD MIDSOMMAR!!

Tackar för titten!!

Kram Lina

torsdag 24 juni 2010

Vilken skatt....

Som ni vet så är vi hos svärmor och svärfar och myser...och så fick man förena nytta med nöje! Skulle åka till gammel farmors hus som hon flyttat i från för att se om det var något vi skulle vilja ha och föra vidare i släkten...Gammel Farmor Margit har ju bott i ett gigantiskt gamalt hus (typ 250 kvadrat) och i detta stora hus visade det sig att det fanns skatter på pricken överallt!!!
Titta på denna gamla dock vagn.......den ska vårdas mycket ömt och hamna under fliken altrat kan jag lova!! Tack snälla farmor Margit för att vi fick lov att ta denna under våra vingar!!!
I morgon väntas det att åka hö skrinda till blommplockning och midsommarstångs resande!
Önskar er en trevlig kväll!
Skynda att ta chansen på mitt candy...inte lång tid kvar nu!! Klicka på bilden till höger på sidebaren! Lycka till!!
Kramar Lina

tisdag 22 juni 2010

Syskon kärlek....

Denna Lo handlar om att storebror hjälper lillebror upp för berget i skogen vi brukar gå...det var så härligt att se detta sammarbete och Johns uppmuntrande pedagogiska utläggning till lillebror Isac om hur han skulle sätta fötterna för att komma upp.
Till Lo har jag valt ett svart Cardstock som jag ruggat i kanterna, det oranga bakgundspappret började som ett vitt cardstock och detta distressade jag med TIM HOLTS Rusty Hinge skrynklade i hop det ordentligt efter att jag sprayat det med glimmer mist TATTERED ANGELS Bronse, sedan sotade jag vecken med Black Soot innan jag strök det med stykjärnet Man kan ha ett bakplåts papper i mellan så att man inte förstör sina kläder ...om man inte är välsignad med ett pyssel strykjärn förstås!
Mina två tags är gjorda på samma sätt men också stämplade med TIM HOLTZ stämplar. Till den gröna valde jag Peeled Paint och Broken China och stämplade sedan med Bruched Corduroy, till den oranga använde jag samma färger som till mitt bakgrunds papper. Skar ut två remsor ur TIM HOLTZ paperstack , ruggade kanterna och satte dom närmst min svarta Cardstock. Eftersom jag älskar blommor så var det självklart att sätta en slingrande rad med just sådanna från PRIMA och som avslut surrade jag grovt natursnöre knöt en rosett och satte en liten hjärtecharm i den. Detta alster är min tolkning av LO skiss utmaningen på Midsommar Cropen på Svenskscrapbboking
Många kramar Lina

Grattis med The Greeting Farm....

Trixit det där med att pyssla när man inte riktigt vet vart sakerna finns...jag är ju inte hemma utan pysslar i en röd liten stuga (som man kan se om man skrollar ner en bit) och alla skaerna ligger huller om buller och några saker är kvar hemma, men det är verkligen pyssel ro här och jag önskar att jag kunde bjuda hit er allihopa!
Detta kortet är diverse hopaplock och gjort efter en skiss till en av utmaningarna på Midsommar Cropen hos Svenskscrapbooking.
The GreetingFarms gulliga spelande pojke är så klart färglagd med TIM HOLTS distresser
  • Hud: Tattered Rose, Wallnut Stain, Worn Lipstic
  • Tröja: Pine Needles, PeeledPaint
  • Byxor: Faded Jeans, Broken China
  • Strumpor, Hår och spelet Black Soot

Tags och det oranga (Rusty Hinge Wild Honey) bakgrundspappret är distressat med stämplar från TIM HOLTZ, mätstickan är en present från snällaMarina och så lite blommor av olika slag. det mesta av materialet jag använt hittar ni hos SCRAP&HOBBY! Skin snöret till tagsen kommer från ett trasigt halsband och som jag oftast gör så ar kanterna ruggade!!

Önskar er en härlig kväll!!

Kramar Lina

Mina pojkar har pysslat....

Som mamma är man ju så stolt, det vet vi ju alla men när pojkarna självmant vill göra sånn där surringböckern som dom säger , då blir man alldeles lycklig!!
Isac 3 år och John har fixat dessa på egen hand med lite guidning av mamma när det kom till BIA´n!! Isac kollar så att blocket sitter ordentligt ihop och attringarna är runda! Här stämplas det Vilda fjärilar för fulla muggar!! Åsså till att binda album....inga problem för en mäster pysslare!!
En mini Tim Holtz kanske???!!!
Ja det värmer i mamas pyssel hjärta att se vad barnen faktiskt ser och tar in bara genom att få vara med och titta och försöka själva. Jag är djupt imponerad!!Passa på att titta in hos
SCRAP&HOBBY på vad fint mina DT kolegor skapar tills det är dax för mig att visa mitt första alster och ta en titt i den härliga butiken fylld till bredden med härliga pysselgjejjor!! I eftermiddag kommer det fler alster till Midsommar cropen på Svensk scrapbooking!
Kramar Lina

Små grodorna...

Ett litet kort inspirerat av midsommarsången "Små grodorna" och sen är det väl lite inspirerat av att vi just fått oss en ny prins också!! Har stansat ut en bård i rosa mönsterpapper och satt en spets ovanpå, den söta lilla stämplade grodan vet jag tyvärr inte vart den kommer i från men den är färglagd med Tim Holtz distress Peeled Paint och kronan är glittrad med Tim holtz stickles. Stora rosa rosor blandade med små gröna och tillsist en doodlad ram och lite bling... detta passar in på en av Midsommar CC utmaningar. Kram Lina

måndag 21 juni 2010

Snälla flickor......

Så, nu ska jag börja med att be om ursäkt för att mina bilder inte är av den bästa kvaliten men här kommer det i alla fall ett kort med TGF´s fräcka lilla döskalle tjej!! Snälla flickor kommer till himmlen....andra kommer hur långt som helst lyder texten som avslutas innuti kortet!!Måste säga att jag e lite förtjust i dessa stämplar liksom Magnolia (har bara två dock!!) Men dom är roliga att färglägga!!
På denna tjej har jag satt Inkido vingar som jag klipt ut från en stämpel med en text om vänner.
Spellbinder dies till bakgrund som är distressad med Wild Honey och Black Soot.
Flickan är färglagd med Tim Holtz distress dynor
Ansikte:Tattered Rose Brusched Corduroy Worn Lipostic
Hår: Walnut Stain Old Paper Brusched Corduroy
Top: Wild Honey och två till som jag inte kan namnen på än...har inte dynorna framför mig och dom är alldeles nya!
Kjol: Faded Jeans Broken China, diademet är i dessa färger också!!

En egenhändigt gjord knapp med ett rött sidenband i sen var detta kortet klart !

Må så gott!

Många kramar Lina

söndag 20 juni 2010

I den lilla lilla stugan satt den lilla lilla....

Nu kan jag äntligen dela med mig av lite roliga bilder!!!!! Oh vilken lättnad i pyssel själen min!!!
Här är den lilla röda stugan som jag fått till mitt och pysslets förfögande!!! Är den inte gullig!! det är helt tyst...och då menar jag verkligen helt tyst, nästan så där så man får ont i örona!!!Den ligger på pojkarnas farmor och farfars tomt och här bor vi i bland också men denna gången sover vi i ett av rummen inne i huset!
Jaaaa. och här skapas det...vilken salig härlig röra!! Mitt första DT alster för SCRAP & HOBBY ligger klart men den karamellen får ni suga på ett litet tag! Det var VÄLDIGT roligt att göra detta alster(Sååå fina grejjor!!!) Titta in på deras webshop eller blog och njut av alla vackra ting! Nu ska det grillas och umgås!! Många Kramar från en lättad Lina

Skapar i en liten stuga....

Hej alla kära blogvänner! Jag har just upptäckt att kabeln mellan datorn och min kamera ligger hemma...men det slog mig också att det går att använda svärmor och svärfars kamera och ta bilder på mina alster jag skapar här.Det går lite trögt uppe i skallen för jag är lite disträ...minst sagt men det ska nog rätta till sig!! Sitter i en röd lite stuga med alla tusen pysselprylar utspridda över allt, behöver inte plocka undan efter mig utan kan bara fortsätta där jag slutade!! Det är skönt men lite frustrerande att inte använda sina egna gamla invanda grejjor att fota med och ställa ordning bilderna...hoppas att ni står ut ett litet tag tills allt e som vanligt! Jag vill tacka så hjärtligt för era fina kommentarer, dom betyder så mycket och det finns inget bättre än att få läsa vad ni skriver!!! Nu hade Fleur kommenterat och delat ut en blogaward åt mig...tack gulliga Fleur!! I kväll blir det BBQ med alla här uppe och fler är på väg!!! Nu till att bli problem lösare....ses om en stund Många kramar Lina