Bloggintresserade

Recept från Scrapträffen /Maran i Nol 4-5 September 2010

Nu kommer äntligen recepten från träffen! Ursäkta att det tagit lite tid men bättre lite sent än aldrig!!




LINSSPOPPA A LA NOL       ( 4 port)


1 1/2 dl grönsaksfond
1 lit vatten
2 lagerblad
1/2 tsk chillipulver
2 vitlöksklyftor
(2 dl rödvin)
3 dl röda linser
3 morötter
2 gula lökar
2 msk olja
400g krossade tomater (en burk)
2 röda paprikor
2 tsk paprikapulver
1 purjolök
2 msk med blandade ört kryddor ( timjan, mejram koriander 
2 krm vitpeppar




Så här gör du:


Hacka all lök och fräs den i oljan tills den mjuknar. Använd en stor gjutjärnsgryta om du har! Alla grönsakerna kan hackas grovt eftersom soppan mixas på slutet.
 Tillsätt vattnet, fonden, linserna, lagerbladen och morötterna. När soppan kokat i ca 20 min lägg i resten av ingredienserna och låt soppan koka ytterligare 20 min.
Mixa soppan i grytan med en stavmixer smaka av och krydda mera vid behov, sen är det bara att njuta!!


Man kan gärna servera med en klick cremefraiche...då blir det lite extra gott!
Om man är lite känslig mot lök och paprika går det utmärkt att minska på dessa ingredienser.


Lycka till!!!






LINAS KYCKLINGMARINAD   (4 port)


800g kyckling fillet  (en påse kyckling vingar/klubbor)
1 dl rapsolja
2 msk honung av valfri sort
1/ dl Maggi soya (finns att köpa i Thai butiker)
4 msk ostronsås (finns att köpa i Thai butiker)
3 msk pressad citron eller lime juice...går bra med extrakt på flaska
1-2 tsk hot chilli sauce
1 msk dragon
3 vitlöksklyftor (pressade)


Blanda alla ingredienserna och stoppa detta i en plastpåse, lägg i kycklingen och låt ligga över natten. Gott att grilla eller ha i salladen!! Kycklingen behöver inte vara tinad när den läggs i marinaden.


Hoppas det ska smaka!!












BAKPOTATIS-RÖRA A LA LINA (4 port)


I burk cremefraiche
1 burk majs
ca 10 cm av en purjolök (finhackad)
Aromatkrydda
Italiensksalladskrydda
Hackad skinka, knaperstekt bacon, hackad kalkon går bra att ha i fyllningen. Jag har inga mått på hur mycket av vardera krydda jag använder...brukar höfta och smaka av!!
Det är godast att rulla in potatisarna i folie och göra i ugnen.
ca 1 timma 275 grader, men det går även bra i micron om det är bråttom! Har dock aldrig provat detta.


Bon apetit!






Lycka till!!