Bloggintresserade

torsdag 19 april 2012

Shabby Chic......kan inte leva utan


Nu har jag kladdat och kletat igen och sytt lite grann också för den delen. Bestämde mig för att göra en fin förvaring till mina dies som dessutom kan både få stå framme och åka med på träffar när det beger sig!

Jag tog en gammal gardin och gjorde om den till ett album,  och det var inte så krångligt som det kanske låter. Jag ska lägga upp en tutorial på hur jag gick till väga och hur jag tänkte för att få till detta lilla album. Det går att göra i alla möjliga storlekar....bara att bestämma sig och sedan köpa canvas tyg eller annat tyg man har hemma som kan passa. Hos mig var det en bit av en gardin som fick sätta livet till!!
Jag kan tänka mig att göra flera album av denna sort och kanske ge bort i dopgåva eller bröllopspressent för det var väldigt kul att göra!
Jag målade hela utsidan av albumet med Gesso (torkar rekord snabbt!!), sedan maskade och mistade jag hejvillt. Jag har använt masker från Prima och TCW. Stämplarna kommer från Bo Bunny, Inkido mfl.


När albumet var torrt var det bara att gå loss med dekorationerna, blir förbluffad själv när jag inte hittar en ända fjäril.......kanske måste sätta dit några så här i efterhand hihiih. Jag tog hål med öljett-tången på ryggen av albumet för att kunna fästa de öppningsbara ringarna att trä mina sidor/fickor till diesen på ....detta kommer jag visa när min tutorial är klar (det finns en liten tjuvkik på Scrap&Hobbys blogg!) om ni är nyfikna.

Jag följde en palette #106 hos The Colorroom när jag gjorde detta album, det finns alltid så vackra paletter och skisser där, även om det är länge sedan jag hade tid att skapa och lägga upp alster där.
Min pysselstjäl är lite ledsen för tillfället eftersom jag bara jobbar och jobbar och sen måste ju alla mina grabbar få sin del av mig också och då blir det inte mycket tid över....tur att det ibland kommer en helg med ledighet.
Brukar skämta lite om det att förut hade jag en pytte putte plats för mina scrapsaker delat med tvättmaskinen och torktumlaren....då skrappade jag MASSOR och nu har jag ett helt eget rum för min roliga hobby och nu finns nästan ingen tid. Jag hoppas att det kommer ändra sig och att det kommer bli mer kreativ tid på min sida!!

Jag är så glad för att ni tittar hit trots att det inte är lika många inlägg som förut

Massa kreativa kramar till er från mig :))

Lina