Bloggintresserade

lördag 12 juni 2010

Explodingbox till Teodor

Fick en beställning på ett roligt "kort" åt en liten kille som skulle döpas.vars mamma scrapar och då ville jag göra något lite annorlunda och föll tankarna på en exploding box. Nu var det bra länge sedan jag gjorde en sån så det var lite extra roligt. Denna blev i lite vintage stil med papper och stämplar från Inkido. Prima blommor , halvpärlor och tyll. Precis som vanligt finns Vildas fjäril med på MS bården. Innuti boxen har jag distressat och stämplat i Brusched Corduroy och Broken China! Jag skar ut inbjudan texten på stämpeln ocgh satte dit TEODOR istället och ritade splatter med embosspenna...embossade i guld!
Många kramar Lina

Canvas Doptavla........

I helgen har det varit 6 års kalas i dagarna två...det låter något det...men släkten var här i Fredags och firade John(dagen då han fyller) och idag har det varit kalas med alla kompisarna! Känns både konstigt men väldigt roligt att John blivit så stor och det var Backugans , Pockeymon och Gormittis som hägrade hela dagen!! Trots att det varit kalasförberedelser så har jag varit tvungen att pyssla för jag har haft beställningsjobb som skulle vara klara tills i dag....och Marina alla barnen på kalaset fick både mat och go Marängsviss!!Hihiiiiiii Jag kan säga att ibland fattar jag inte själv hur det faller på plats, men tänker man efter så e det inte konstigt, erkänner att sömnen inte blir det den borde...men nu ska det tas igen lite!!!
Tavlan är gjord till en liten Emma som idag fick sitt namn! Har använt massa olika mönsterpapper Inkodo , Panduro , Rospapper, Magnolia och mitt eget ,dessa har jag rivit och distressat och sytt ihop!!
Massa härliga Prima blommor och blad och två egen Quillade blommor som Camilla visade mig hur man gjorde ur en scraptidning. Spets och fjärilar som är min favorit kan jag såklart inte vara utan!
Lite wellpapp skymtar fram bakom alla mönsterpapper...ett silvrigt nät och lite tyll! Jag har också stansat ut en ram med min MS stans i Det gröna kärlekspappret från Inkido.
Gjorde en egen blomranka med saker jag inhandlat hos Mimmas på Kungälvsmässan! Tycker att det är roligt att göra egna dekorationer ....även om det tar en väldig tid! Vildas fina lilla fjäril kan jag bara inte låta bli att använda mest hela tiden!! Denna passar in hos Sir Stampalot och Vintageudfodring Sista detaljbilden på silverskeden fyndad på rödakorset och min ganska stora Quillade blomma i dubbelsidigt Crate papper! Ja govänner , det var allt för i dag! Önskar er en härlig Lördagskväll!! Många kramar Lina

onsdag 9 juni 2010

Grattis med egen blomma....

Hittade an festlig skiss i tidningen scrapbooking mm och så här blev min tolkning!! Gjorde en quillad blomma i ett dubbelsidigt mönstrat papper, inte svårt men så fint!! Klipte ut en lagom stor fyrkant, klipte av hörnen och klippte till sist en spiral av pappret som var ca 5 mm´s bredd. På det runda avslutet satte jag en lim dutt och tryckte till blomman rejält, så den skulle se lite sliten ut. Lite blad och nyckelpigor fick bli sällskap till blomman! Utstansade bokstäver (Chick-a-bee) i röd sammet och lite egen skrift, fina Ugglan är en freebee som jag fått av snälla Camilla P! Den är färglagd med distresser Brusched Corduroy, Walnut Stain , Worn Lipstick och Broken China. Hjärtat ville jag ha riktigt rött och ingen så´n distress finns i min hylla så jag tog till en Tombow penna!!
Bakom Ugglan fäste jag en bit brun tyll. En som redan fyllt kommer finna denna i sin låda en vacker dag!!
Det har varit lite avslutnings teater på Johns dagis i dag och han spelade Bror varg, min lille gubbe sa sina repliker högt och tydligt , hemskt roligt att se ! Alla barnen var så duktiga och fröknarna hade gjort ett jätte jobb och i morgon ska jag blogga deras BIA block, det var ju inte bara Vanja som fick!!!
Kramar Lina

Bind-it-all anteckningsblock....

Min BIA jobbar hårt i dessa dagar....TGF gulliga blonda (för stunden)Pinup tjej i turkost!! Detta anteckningsblock ska Johns underbara dagisfröken Vanja få för att hon är värd sin vikt i guld...John har ju blivit så stor att det är dax för honom att lämna dagis och börja förskoleklass till höste. Vi kommer sakna Baloo avd oerhört och det känns i hjärtat! Jag har klätt med vit wellpapp och lite olika mönsterpapper efter en skiss hos Stampartic. stansat ut en Spellbinderoval och en bård med min MS stans, bakom fina månadsstämpeln lånad av Petraso sitter en rosett av spets och en mini ros.Snurrade till en bit cerise ståltråd och satte som dekoration i hörnet på det prickiga pappret. Och en hjärte charm med Made with love på sitter i spiralen!
Närbild på de stämplade bokstäverna, charmen och cerisa "knorren"!!
Pinuppan är färglagd med distresser
  • Hår Brusched Corduroy
  • Ansikte /Hud Tattered Rose Worn Lipstic
  • Top och kjol Broken China
  • Skor Black Soot

Jag hoppas att Vanja ska bli glad för detta och gilla allt fint som sitter innuti också. Plast fickor, kom i håg tags fickor för hemligheter och papper som är distressade och stämplade. Ska visa er fler bilder på detta så småning om! Min favorit utmaning på Sir Stampalot ska jag skicka denna till!!

I dag har varit en toppen dag trots regnet...mycket pyssel undangjort som ska vara färdigt tills i morgon och ett härligt telefonsamtal från Reija!!!

Kramar till er alla!!!

Lina

måndag 7 juni 2010

Svamp plockare.......

En regnig dag ...men en mysig måndag!!! Alla barnen är hemma med mig , inget dagis i dag, bara tisdag onsdag och torsdag och jag måste säga att det är mysigt att vara alla hemma utan att hasta iväg och passa tider. Passar på att njuta och pyssla tillsammans med killarna!! Liten sover nu så jag skyndar mig att blogga en rykande färsk Lo från svampskogen!!!
Vimplarna i tyg och papper har jag fäst på natursnöre och ruggat kanter bara för att det är jag!! Nöp kanterna runt det härliga embossade turkosa pappret för att det vita cardstock pappret skulle sticka fram lite! Svart Cs matta med ruggade kanter bakom bilderna för att synas lite bättre! Är så glad att jag på Claes Olsson hittade en billig dymo....har letat länge!!! Använde den till lite av texten annars stämplat och stansat ut resten!
Jag har använt:
Papper - Kaiser Kraft, Fresch Print "Cherry Damask", CS svart/vit, Embossat turkost papper, Karen Neunburger "Sorbet Tangerine"
Distresser- Broken China, Wild Honey, Spiced Marmelade,Brusched Corduroy
Min CuttlBug och min Dymo
Alfabet- Clearstamp , Olivia (Provo Craft)
Önskar er en god måndag och glöm inte att ta en lott på mitt candy och få chans till en fribiljett till min Scrapträff i September!!
Kramar Lina

söndag 6 juni 2010

Till minne av..........

Har altrat en annanas burk i vintagestil, med en bild hämtad på nätet (vintageudfodring bjöd på den för ett tag sedan). Använde en Ms punch och distressade den med Brusched Corduroy efter att jag skrynklat till den, mycket spets av olika sort och blommor förståss!
Wellpapp sitter som "lock" och botten och på locket har jag bara fäst det med en liten gluedot så att flickan som ska få denna med ett halsband i lätt ska kunna ta bort det översta locket och öppna konserven! Har även satt en remsa med wellpapp runt hela burken och på den sitter ett natursnöre slingrat med knappar här och var! Man ser knappt att det sitter en vacker vintage brad i mitten av tyllblomman, men den är där det lovar jag!!! Hos Sir Stampalot passar denna fint!
Nu ska vi packa in familjen i bilen och åka till skogen och mysa!!
kram Lina