Bloggintresserade

lördag 25 september 2010

Tim Holtz tag.....

En regnig lördag som denna kan det vara skönt att vara inne och mysa och det är precis vad vi har gjort idag! John har varit på kalas som vi i sista stund kom ihåg!! Det är ju galet att glömma men samtidigt snurrar livet på i 120 knyck och ibland är det trixigt att hinna med! Mitt motto för dagen är:
-Man gör så gott man kan, och det duger!
Jag snodde ihop ett kort till födelsegrisen och om jag ska vara ärlig så blev bilden på det inte den bästa och det upptäckte jag inte förrän i efterhand. Kortet är lämnat och kan ej fotas igen, men om ni lovar att vara tålmodiga med en dålig bild så kan jag blogga den lite senare tillsammans med en tutorial om hur jag gått tillväga!
Tagen jag visar idag är nästan
Tim Holtz för hela slanten....är ni sugna på distresser så erbjuder Scrap&Hobby just 5 distressdynor för priset av 4! Denna tag ska få vara med hos Tuesdaystaggers "Anything goes" fina band från detta företag kan man vinna!
Må så gott så länge
Kramar Lina
From me to you....a tag in a grungy shabby chicish style! I´m a big fan of Tim Holtz and his products...use them all the time!!!
This is a girly tag, made with Worn Lipstic and Aged Mahogany and just to create an eye catcher I stamped the didgits with Rusty Hinge. Some times I like to use colors that just don´t match!!! Mixing colors is great!!! I used Inkido, Vilda stamps and Tim Holtz stamps to create this one.
Hope you have a great Sathurday
Many hugs to you
Lina

fredag 24 september 2010

FrejaSkapargård Bind It all.....

Jag hade sån tur på en mässa att få dessa vackra papper av Anette på Freja Skapargård. Jag fick skapa precis vad jag ville och det har blivit en altrad låda till Evelina, ett Teepee-card och så detta Bind it all album som ska av utsidan att dömma ...kommer innehålla en massa mailadresser och ska ligga i Scrap&Hobbys butik.
Symaskinen har jobbat igen som ni ser och tygremsorna som dekorerar mina o-whires hade jag kvar sedan jag sydde alla vimplarna till Nol-träffen!
Today I`m sharing a Bind it all album made to contain e-mail adresses...maby not a far fetch from the look of it! Hihih.
Anyhow, I used gorgeous patterned papers from a Swedish designer Freja Skapargård. They are onesided and made to preserve the enviroment...all good things in the making of them!
Martha Stewart and Tim Holtz punch and dies lent me a hand in the process!!
Tim Holtz sizzix dies i natur färgad cardstock sitter bakom Martha Stewart bården och den lilla egen quillade blomman utav Freja Skapargårdpapper tittar fram bakom fjärilen!
Jag har utgått ifrån en skiss hos Simon Says
I put pearls on the butterflie to make it just a tad bit prettier...the big one in the middle had to be sewn on just to stay where it was supposed to. The Prima petals I love!!! Their green color is so radiant and I tend to put them everywhere!!
Lite närbilder!
This cute button I have had for ages...culdn´t seem to part from it, but now I found the right place! Jag älskar cracklepaint och det materialet jag använt till detta album hittar du hos Scrap&Hobby. I coated the @ with a layer of pink acrylicpaint and after it had dryed a thick layer of white cracklepaint. Här kommer första sidan i albumet! Gjorde en distressruta med Brushed Corduroy och Vintage Photo, stämplade sedan texten med minibokstäver på träkloss..... mycket behändiga!! This is the first page of the album. Distressed with Brushed Corduroy and Vintage Photo. The stamps I used are Prima Build-a-swirl 2008 and Inkido "splash". The sentiment is stamped with a minialphbet, wodden-mounted, you´ll find it here. Ja, här kommer det i lite omvänd ordning... förlåt för snurrigheten.....detta är alltså sista sidan i albumet jag visar på denna bild, med öljetter, korsettsnörning och en gullig charm från Kort og Godt! Oops...seems as if my pictures are a bit scrambled here.. sorry about that.....so this is tha last page in the album. Corrugated paper eyelets and a cute little charm. Första sidan igen men denna gången helt öppen! Har stämplat med Inkidos fina "splasch" stämpel och Prima Build-a-swirl # 55350 Vill önska er en härlig dag och hoppas att jag kunnat inspitera er! Tackar för titten! On to the last of my pictures...and this is actually the first page, completly open this time! Hope you have enjoyed your visit!!! Happy crafting to you all Hugs Lina

torsdag 23 september 2010

En award till er alla som besöker min blogg.....

Hej på er allihopa!
Jag vill ge er alla denna vintage award för att jag upskattar era besök och kommentarer här på bloggen! Så varsågod att hämta hem den!!! Ni är den väl värda!
I dag bloggar jag en videotutorial och senare på eftermiddagen ett annat vintage alster hos Scrap&Hobby , så skynda dit och titta!! Vill också puffa för att det är marknad i partille/Sävedalen i helgen och Scrap&Hobby kommer finnas på plats med mycket roligt och fina erbjudanden!
Stor Kram Lina
Hey you all!!
Today I feel like giving you blogvisitors a vintageaward.
Please feel free to bring it home! I´d like to say thank you for visiting my blog and leaving all these sweet words for me to read!!
Thank you blogvisitors!
Have a great day!
Hugs Lina

onsdag 22 september 2010

Zyskon Zover Zött.....

Nu har symaskinen fått hjälpa till igen och jag börjar känna mig säkrare på hur den fungerar...i början kom det mest blixtar, döskallar och åskmoln ur min mun då jag skulle använda den men nu är vi som sagt bättre kompisar!!
Fick den av min mamma och det är en sån där med massa finesser...som man knappt begriper sig på men jag är övertygad om att jag med tiden kommer kunna köra den betydligt bättre än nu!
Lo är inspiterad av ett alster hos SkrappeHuset och jag älskar dessa färger i kombination! Sytt en orange söm två varv runt kanterna och gjort eget mönsterpapper som sitter ovanpå det rivna grova wellpappret som jag fått runt en pappersbeställning någon gång! Lite blommor och blad från min candyvinst hos goaste Emmeli och Stämplad text med träklossmonterade bokstäver från Scrap&Hobby.
This is a Lo of my two eldest boys sleeping soundly together in a bunkbed at Grandma and Grandpas! It´s just a perfect kodakmoment I think!! I decided to use Z instead of S in my title refering to Zzzzzz! A Prima backgroung for the picture that once held flowers I belive. This Lo goes in a challenge where you shuld be inspired by the colors orange and green!
Så till sist en liten detaljbild på söta blomman!
Önskar er alla en fin dag!!
Happy Crafting to you all!!
Kramar/ Hugs Lina

tisdag 21 september 2010

Vintage med well, Primablommor och Graphic 45......

Jag hoppas att solen skiner på er i dag, för det gör den här och det känns så skönt att kunna njuta av en härlig höstdag! Lillgubben sover gott och jag pysslar med en stor koppkaffe på bara armlängs avstånd!
Har fått ihop en vintage tag så långt och har börjat på en Lo i grönt och orange, vi får se hur långt jag hinner på den innan det är dax att hämta dom andra små trollen från förskola och dagis!
Jag har klippt ut en tag som jag ritat och distressat den med Brusched Corduroy och stämplat Prima-blommswirls med den samma runt kanterna! En öljett sitter i hålet tilsammans med en blomma.
Vintagebilden är helt gudomlig och sitter på ett ark med massa andra vackravintgemotiv och är i fotokvalitet, detta hittade jag hos min favvo affär Scrap&Hobby liksom tagen från Graphic 45 med texten "Love...just what the doctor ordered"!
Knyckte en bit av en prima blommstängel #533694 och sen sitter det såklart lite andra fina blommor och spets runt om på min tag.
The sun is shining over here today and fall is really beautiful!! Made me get inspired to go vintage and here is the result of a grande latte and a little boy sleeping soundly outside in his pram! Mummy is in crafting mode and who knows...maby there will be some more posting today!! I used Prima flowers and clearstamps to create the vintage feel and i have to say these vintege fotos are to die for!

Liten närbild på rosetten i organzaband och den fina Primaspetsen...till min fasa börjar den ta slut nu. Inkidos fina lilapapper sitter ovanför en remsa med grov wellpapp och fick styra färgen på min tag!

A close-up of the organzabow and the little tag from Graphic 45. A beautiful swedish paper design from Inkido set the color for my tag today!!

Have a great one out there and happy crafting!!!!

Hugs Lina

Hos Wildorchid finns det en rolig utmaning där denna tag kan passa in!

Stor kram till er och tack för ni tittar hit

Lina

måndag 20 september 2010

Tim Holtz och Bo Bunny, Prima och metall...vilken soppa!!!

Hej kära vänner!!!
Det har ju hänt en hel del runt oss i vår familj det senaste året kan man väl säga. Det har varit många nära och väldigt kära som lämnat oss och ibland blir det för mycket även om man är stark som en oxe så därför har det kanske varit få uppdateringar här på bloggen mot vad det brukar. Tror att det har varit mycket focus på att finnas där för varandra och hjälpa, trösta och komma över. Nu går det lite bättre och jag är innerligt glad för min fina familj vänner och alla er bloggbesökare som lämnar glada tillrop efter er. Det betyder mer än ni kan ana!
Det som också hjälper oss att hålla näsan över vattenytan är barnen...så fulla av liv, glädje och spring i benen! Det är ljuvligt att se och kan sätta ett leende på läpparna även de dagar då då livet plattat till en fullständigt!
Lo jag visar i dag gjorde jag på Nol-träffen ....och ja, det hanns med lite pyssel även om det var jag som höll i träffen. När man sitter bredvid likasinnade infinner sig en pyssel-ro som inte går att beskriva i ord. Jag hann göra två Lo och en liten hög med kort så det var toppen!!
Lo går i turkos/orange och beiga toner, massa mist och akryl infärgad Tim Holtz swirl där jag tagit små minirosor från en Prima-blommswirl och dekorerat den med.
Underbar orange tyll sticker fram bakom fotot på John och Jacob, blir så varm i hjärtat när jag ser hur mycket John tar hand om lillebror...helt utan att tänka, det bara finns i honom!!! STOLT mamma!!!!
Materialet jag använt finner ni självklart hos välsorterade Scrap&Hobby som dessutom alltid har veckans vara till en rabatterad peng!
Vill också puffa för roliga månadsutmaningar hos Sir Stampalot med grymma priser!!!
Ha en toppen dag och glöm inte att ta väl hand om er!
Kram Lina
Hello there!!!
Life is just not a walk in the park and we have had a rough year so far losing loved once to great age and illness. To be frank some times it´s just too hard on you but the thing is, our children (we´ve got three little boys), they make life go around!!! I´m so greatfull to them beeing able to put a smile on our face those days we feel like pulling a blanket over our face and stay in bed!
I´m a strong person, but even I have moments of total despare and sadness for the once we have lost, a total of three loved once and our dear dog has left us this past year. They say that when you are in the middle of your life thigns like this are happening and that you have to cope with it and move on...bit easyer said than done I´d say! That why I´m so glad that I have my crafting to turn to! I find total peace when I´m crafting!
This i a Lo of my eldest and youngest. John is so sweet with his baby brothers a specially Jacob....He is taking such good care of him and that mekes me so proud!!
I used a lot od Tim Holtz. Prima and Bo Bunny to creat this Lo, hope you like it!!
Have a great day and take care of eachother!!!!
Hugs Lina

söndag 19 september 2010

Steampunk grattis till en kär vän....

Stempunk är så häftigt tycker jag och jag försökte mig på att göra ett kort med just steampunk i bakhuvudet. Graphic 45 har så mycket fina papper och dom fick vara med på detta projekt!
Gjorde ränder med Aged Mahogany på ett handgjort papper stansade ut en "bård" med min nya ek-stans sen snurrade jag svart ståltråd runt en penna så des kulle se ut som en fjäder, lite kugghjul och tre metall hängen sen var kortet klart! I hörnet på bilden sitter en liten stjärna, bara för att tjejen som fått det här kortet är en stjärna!!!
Allt material jag använt till detta kort finner du så klart hos Scrap&Hobby och veckans vara är inte heller så tokig....kila in och titta!!
Följde en rolig skiss från månasdutmaningen denna gången.
Jag vill tacka er alla för ert fina stöd och kommentarer till mitt förra inlägg, det värmaer otroligt när man är så ledsen. Tack för att ni finns och hjälper oss!
Ta väl hand om varandra
Stor Kram Lina
I absolutley love steampunk, I think it´s so cool with all the gizmos and metall thingis conecting all kinds of stuff together! This is a card made for a dear friend of mine with Graphic 45 papers and distress ink. I twirled black steelwire around a penn and used my ek-punch to create a board in the upper lefthand corner and to chock you all , since I´m a BIG fan of flowers there is not a single one on this card....not a typical Lina card I´d say....... but if you look closely there actually is a tiny stamped flower on shrinking plastic!!
I had a lot of fun making this card and fun is a good thing these days!!
Take care and have a great day
Hugs Lina