måndag 14 september 2009
Mumsigt till middagen!
Vill dela med mig av något gott vi åt till middag i söndags.
Du behöver: (till 4 pers)
4 Kyckling filleer
Ett stort knippe färsk koriander
En redig bit parmesan ost
Vitt bröd 4 skivor eller fler...
Salt och peppar
Bandpasta
Så här gör du:
Tina kycklingen, banka ut den till ca 1/2 cm tjocklek.Ett tips är att lägga en plastpåse under och en över fileen innan du börjar banka....med vad som nu finnes, trätoffel, platta delen på en köttyxa eller riktig köttbankarhammare.
Lägg sedan den utbankade fileen på gladpack.
Mixa parmesan, koriander och det vitabrödet i mixern tills det ser ut som couscous ungefär.
Ta en reäl näve och lägg på fileen som du sedan rullar i hop. Vira gladpacken runt och lägg en stund i frysen.
Ugnen ska stå på 175 gader.
Bryn först dina fileer på stekpannan tills dom får en fin gyllene ton sen stoppar du in dom i ugnen i ca 20-30 min. Koka pastan sen e de klart att njuta!
Sist hade vi peppar sår till och det var jätte gott.
Till det behöver du:
Charlottenlök
Svartpepparkorn 10st
Matlagningsgrädde
Mjölk
Fond.
Bryn lök och pepparkorn tills löken blir mjuk, slå på mjölk och matlagningsgrädde låt sjuda en stund. Sila sedan detta och sätt såsen tillbaka på spisen för att smaka av med fond och mald svartpeppar samt red såsen litegran....Rödvinssås e också smaskens!
Lycka till!!!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack så mycket för att du tog dig tid och lämnade en kommentar till mig,jag blir så glad!!
Kram Lina
Thank you very much for beeing a sweetheart leaving me a comment before you leave!!! You make my day!!
hugs Lina