Hoppas ni mår gott i stekheta solen!! Jag gillar värmen, men lider lite med de sjuka hästarna vi har på jobbet. Vi rådde bot på hettan idag genom att duscha en del av pållarna....härligt att se hur dom njöt! Det var inte så att man själv aktade sig för att bli nerblött hihihih!
I helgen som var skördade vi för första gången rabarber från vår egen trädgård!!! Kunde inte låta bli att fresta med lite bildbevis!
En smarrig liten paj blev det med tillhörande vaniljsås i drivor!
Må så gott och tusen tack för att du kikade förbi!!
Kram Lina
Hello Guys!!
It´s so hot over here right now I feel like jumping in a pool and stay there!! last weekend we made a yummy rubarb-pie with custard!! The boys ...and we ejoyed it a lot and the great thing is that we harvested the rubarbs from our own garden!!! yeiiii!
A quick post from me today...see you soon! Happy crafting!!
Hugs Lina
Recept:
500 g rensade Rabarber
200g smör
3 dl vetemjöl
2 dl strösocker
Smöra formen och sätt ugnen på 175 grader
Tärna rabarberna och lägg dom i formen...strö över lite potatis mjöl
Blanda resten av ingredienserna i en bunke och klicka ut smeten över rabarberna i formen.
March pannkaka in i ugnen tills pajen är gyllenbrun ca 20-30 min!
Servera med vaniljsås eller glass!
Mmmmm jag älskar rabarberpaj! Jag väntar på att våra ska växa till sig lite till. Hoppas ni har mer mumsiga sake ri trädgården att njuta av, det är vardagslyx för mig. Jordgubbar, färskpotatis, kryddor m.m. Vi har fårr spinnmal i vårt skuggade träd, finns nästan inga löv kvar... Hoppas det hinner repa sig innan jag och pojkarna ska njuta av semestern. Vi har ingen sol, bara mulet, regningt, varmt och fuktigt. Knäckebröden på jobbet är sega som attan.... Stor kram!
SvaraRaderaSmaskigt med rabarberpaj.
SvaraRaderaOch ännu godare om man kan plocka från egen trädgård.
Åååååh vad det är gott med rabarberpaj :P ditt recept lät både enkelt och supergott, men ska det verkligen vara så mycket som 200 g smör??
SvaraRaderaKram Lena